Регенеративна установка для бункера

Кожен приватний бункер (бомбосховище) повинен мати можливість повної ізоляції від зовнішнього середовища.

Одразу після сейсмічного ядерного інциденту, такого як вибух або поломка реактора, на додаток до високоенергетичного рентгенівського випромінювання, будуть поширюватися радіоактивні частинки (альфа, бета і гамма) з місця удару. Радіоактивні опади становлять найбільшу загрозу для людей у перші дні після вибуху.

Звичайна фільтровентиляційна установка здатна ефективно очищувати повітря від всіх відомих бойових газів, біологічних речовин та пилу, в тому числі радіоактивного. Але продуктивності ФВУ в бомбосховищі може бути недостатньо, щоб забезпечити тривалу роботу при сильних забрудненнях. Також складно самостійно визначити рівень забруднення одразу після інциденту.

Ось чому важливо мати можливість не залежати від якості зовнішнього повітря. Компантний сучасний поглинач вуглекислого газу (CO2) здатний протягом кількох годин очищувати повітря в закритому обємі бункера від цього газу, який утворюється в процесі дихання людей.

Для розрахунку запасу хімічного поглинача використовують відомості про обєм бункера, кількість людей та тривалість перебування в середині в повній ізоляції.

Компенсувати спожитий кисень (O2) можна за рахунок балонів із стисненим повітрям, балонів з киснем або за допомогою хімічного джерела кисню.

  • балони зі стисненим повітрям здатні забезпечити створення підпору
  • балони з киснем забезпечать тривале перебування всередині бункера в режимі повної ізоляції
  • хімічний генератор кисню аварійний запас кисню за надзвичайно малого обєму зберігання
Кисень в бомбосховищі

У нас ви можете отримати всі рішення для бункерів і бомбосховищ будь-якого розміру та типу.